Kállay Saunders biográfia

Az együttes frontembere, a New York-i születésű Kállay Saunders András énekes, zeneszerző, producer. 2014-ben, megnyerte A Dalt a Running című felvételével. Az Eurovíziós Dalversenyen ebben az évben ő képviselhette hazánkat Koppenhágában, a döntőben minden idők második legjobb eredményét érve el (5. helyezett) és két közönségdíjat is kapott: a Legjobb dal és a Legjobb férfi előadó díját is neki szavazta a közönség.

Magyarországi karrierje 2011-ben indult, mikor New Yorkból hazalátogatva benevezett a Megasztárba, ahol 5. helyezett lett. Azóta 9 kislemezt jelentetett meg, melyek mindegyike a MAHASZ Rádiós listájának TOP 10 dala közé került. 2015-ben megalapította a Kállay Saunders Bandet, azzal a céllal, hogy a továbbiakban kizárólag élő zenei kísérettel lépjen fel.

2015 tavaszán jelent meg első önálló nagylemeze, a Delivery Boy. A 12 számos korongra a Running is felkerült olyan slágerei mellé, mint a Victory, Young vagy a Faded, de hiányzik róla például a Mary Joe című szerzemény, amellyel Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) aratott sikert, és amit Szakos Krisztiánnal közösen írtak. A Kállay Saunders zenekar fellépett már Emeli Sandé és James Arthur hazai koncertje előtt is.

2018 januárjában jelentette meg Grind című második lemezét, melyről a Nachos című slágere miatt az USA-ban tárgyalt Rihanna kiadójával egy jövőbeli együttműködésről. A lemezen a Nachos mellett még olyan slágereket is hallunk, mint a címadó dal, a Grind, a Rockstar, vagy az I Don’t Really Care.

Ebben az évben Kállay Saunders felbukkant a TV2-es Sztárban Sztár című műsorban is, ahol a közönség nagy kedvence volt.

2019-ben újra indult az Eurovíziós Dalfesztiválon legújabb formációjával a The Middletonz-zal, ahol Roses című dalukkal óriási közönségsikert arattak. A zsűri szerint is a DAL2019 nemzeti dalválasztó legszínvonalasabb előadását nyújtották, amivel egészen a döntőig jutottak. Hamarosan újabb dalok/klipek, az év végére pedig egy vadonatúj Kállay Saunders album megjelenése várható.

2020-as szólóalbumáról folyamatos megjelenésekkel mutatja be a megújult arculatát és a zenéje irányvonalát, amit a trap, hiphop, rnb elemek ötvözéke jellemez. Új számai közül a ‘Promise’ bekerült a Petőfi Rádió TOP 40, Music Channel TOP21 listára, és az MTV Hungary csatorna július 2.heti “Most Wanted” dala lett.

Kállay Saunders a Dal2021 színpadára anevemandrás, új produkcióvál lépett, ahol Hazaérek majd című dalával indult.